Fra historiens første julemarked på Son torg

(29.11.15) Sommerens lørdager med Son torg som markedsplass ble en både stor og lang suksess, nesten til høsten kom. Kunne det gå an å lage julemarked her også? Jada! Det første av to, lørdag 28. november ble en fem timers knall suksess. Her kommer et knippe store bilder fra vårt eget markedsbesøk utpå ettermiddagen. (Foto: Svein-H. Strand)

 

 

Den kjente gitarmaker Harald Hougaard fra Moss er en av de utenbygdsboende som har visst å verdsette det nye handelstilbudet på Son torg. Ikke overraskende var han på plass også da tiden var kommet for julemarked. Her lar han oss høre at denne gitaren med sitt uvanlige utseende, en kassegitar bokstavelig talt, har en fin og fyldig klang. 

 

 

Alle så ut til å trives selv da temperaturen etter hvert sank et hakk. Men Knut Magne Helland fyrte med reale vedskier, og andre steder var det god hjelp i varm gløgg og varme pølser.

 

 

Lørdag 28. november 2015 slo mange til på tilbudet om en rundttur med hesteskyss i den gamle Hollenderstaden som framstår i delvis ny drakt noen steinkast unna. Start og innkomst var selvsagt på torget.

 

 

Her var det røde julekuler som blinket oss i møte.

 

 

Og så sannelig var ikke Tone Solheim fra vakre Kjøvangen per Son, hjemkommet fra sitt annet hjem, i Tyrkia, for å selge noen av sine tyrkiske tepper og kelimer. Her er et salg nettopp i boks.

 

 

Litt av hvert for de små i denne boden! 

 

 

Det gladeste samvirke på torget? Anne Kristin Bakke, oppvokst i Son, solgte sine mektige, selvlagde sjokoladekuler i bod sammen med gitarmaker Harald Hougaard.

 

 

Kontrastfylt "julete" med rødt og blankt i denne handelsboden. 

 

 

Langreiste saker og ting i denne boden der Cathrine Krogh, Son, holdt til. Smykkene du ser her er fra Kambodsja.

Lagre

Herison Her i Son Vestby kommune portal startside havn kyst kultur kystkultur opplevelser Oslofjorden Akershus
web: info helgeland