HALLANDERIET – et museum for seg selv!

Fotoserie av Sturla Strand og Svein-H. Strand til prøveåpningen av museet den 26.-27. april 2014.

 

Les også: Hallanderiet åpnet med sus.  Hallanderi, hallandera! 

 

 

Denne tappekrana fra selveste Soon Meieri er blant de verdifulle gjenstandene som soninger har bidratt med til museet. Og se om det ikke er blitt en hel liten meieriavdeling i et hjørne av Hallanderiet.

 

 

Et langt og hektisk forarbeid er nesten fullbrakt. Passe slitne kan Knut Christian og Gro Hallan ønske velkommen til prøveåpning av Hallanderiet.

 


Gro har bygget opp denne avdelingen med bakesaker.

 

 

Emballasjeklenodier fra Soon Hermetikkabrik!

 

 

Både fin og praktisk emballasje, disse boksene som har rommet så forskjellige ting som blant annet sjokolade, honning, drops og feitsild.

 

 

Plassen i det relativt lille Elim-huset er svært godt utnyttet. Men så er det også litt av en samling med stort og smått som Knut Hallans far i sin tid la grunnlaget for!

 


Både voksne og barn vil nok synes det er kult å finne emballasje som det er noe inni også. Her er det polkagriser og andre søtsaker som byr seg fram på en lange disken.

 


Her skal unga både få se og lukte, sier Knut ved en førstegenerasjons kaffekvern. – Men også kaffebønnene er bra gamle, så duften må vurderes deretter, tilføyer han.

 

 

Skulle du ha sett! Sannelig er ikke en billettveske blant det lokale givere har kommet med for å berike Hallanderiet. 

 

 

 

Her kommer Reidar Johansen, lokalkunnig soning i femte generasjon, med mer lokalt snadder til prøveåpningen av Hallanderiet.  

Les også: Hallanderiet åpnet med sus.  Hallanderi, hallandera! 

 

 

 

Herison Her i Son Vestby kommune portal startside havn kyst kultur kystkultur opplevelser Oslofjorden Akershus
web: info helgeland