20 bilder i slidesserien

Slidesløsningen på toppen av Herison.no ser ut til å ha vært et godt valg for et nettsted som vårt, og den skal videreføres som et fast innslag etter Beta-perioden.

 

Også denne bildeserien vokser smått om senn og har nå en beholdning på 20. En tilfeldig utvalgt serie vises hver gang hovedsiden åpnes. Vi satser på en viss utskiftning når beholdningen er blitt stor nok.

 

Bruk kontakt­skjemaet

E-postkontoen post@herison.no kan brukes først etter den offisielle åpningen av nettstedets Beta-versjon. Derimot kan kontaktskjemaet allerede nå brukes til både det ene og det andre.  Opplysningene tilknyttet kontaktskjemaet er oppdatert og utvidet 26.06.14

 

Fra Søndre Brevik. Mot Moss.
Foto: Svein-H. Strand

 

Pjåken.
Foto: Sturla Strand

 

EN AVLEGGER

Etter en nøye avveining blant utgiverforetakets forlengst registrerte domener, ble det Herison.no som ble Lokalmagasinets første avlegger. 

 

Det ble stadig mer klart at vi trenger et Son-fokusert magasin med plass og design for flere og større bilder.  

Samtidig skal det være oversiktlig og med lett tilgang til stoffet. Med blant annet flotte bildeserier skal vi portrettere Hollender-staden, og etter hvert også folk som bor her. 

 

Kort sagt: Bilder, reportasjer og artikler. Nyhetene og aktualitetene med mer må du fortsatt til Lokalmagasinet.no for å finne.

 

Det skal være en sterk intern lenking mellom de to nettstedene. Sammenkoplingen av de to domenene skal ikke skje før det nye nettstedet blir offisielt åpnet i løpet av mai. Leserne kan da selve velge hvor de vil gå inn og fra hvilket av nettstedene de vil gå ut av besøksesjonen.

 

Her kan du lese mer om Herison.no. 
 

Alicenborg.
Foto: Svein-H. Strand

HALLANDERIET – et museum for seg selv!

Fotoserie av Sturla Strand og Svein-H. Strand til prøveåpningen av museet den 26.-27. april 2014.

 

Les også: Hallanderiet åpnet med sus.  Hallanderi, hallandera! 

 

 

Denne tappekrana fra selveste Soon Meieri er blant de verdifulle gjenstandene som soninger har bidratt med til museet. Og se om det ikke er blitt en hel liten meieriavdeling i et hjørne av Hallanderiet.

 

 

Et langt og hektisk forarbeid er nesten fullbrakt. Passe slitne kan Knut Christian og Gro Hallan ønske velkommen til prøveåpning av Hallanderiet.

 


Gro har bygget opp denne avdelingen med bakesaker.

 

 

Emballasjeklenodier fra Soon Hermetikkabrik!

 

 

Både fin og praktisk emballasje, disse boksene som har rommet så forskjellige ting som blant annet sjokolade, honning, drops og feitsild.

 

 

Plassen i det relativt lille Elim-huset er svært godt utnyttet. Men så er det også litt av en samling med stort og smått som Knut Hallans far i sin tid la grunnlaget for!

 


Både voksne og barn vil nok synes det er kult å finne emballasje som det er noe inni også. Her er det polkagriser og andre søtsaker som byr seg fram på en lange disken.

 


Her skal unga både få se og lukte, sier Knut ved en førstegenerasjons kaffekvern. – Men også kaffebønnene er bra gamle, så duften må vurderes deretter, tilføyer han.

 

 

Skulle du ha sett! Sannelig er ikke en billettveske blant det lokale givere har kommet med for å berike Hallanderiet. 

 

 

 

Her kommer Reidar Johansen, lokalkunnig soning i femte generasjon, med mer lokalt snadder til prøveåpningen av Hallanderiet.  

Les også: Hallanderiet åpnet med sus.  Hallanderi, hallandera! 

 

 

 

Herison Her i Son Vestby kommune portal startside havn kyst kultur kystkultur opplevelser Oslofjorden Akershus
web: info helgeland